Over De Toogtrappers

De jonge geschiedenis van de Toogtrappers met reeds een rijk verleden.

 

Een groepje vrienden die al enkele jaren wat rondfietsten op de dijken van de Schelde,  de Rupel en de Nete grapten onder elkaar dat het wel eens tof zou kunnen zijn om met zijn allen in dezelfde outfit rond te toeren.

Dit idee nam steeds vastere vormen aan en ondertussen werd zelfs een clubnaam “WTC De Toogtrappers” tussen pot en pint uitgevonden.

En zo werd in maart 2009 een nieuwe wielerclub boven het doopvont gehouden in de plaatselijke herberg “Penneke dop” in Tisselt.

Gunther en Stefan hebben dan de taak op zich genomen om voor ons allen een gepaste outfit samen te stellen.  Een eerste vereiste was het zoeken van sponsors voor de financiering van dit project en deze werden snel gevonden.

Als hoofsponsors werden Pluspunt – Bakkerij De Boeck-Claes gestrikt en enkele kleinere : WBO – Erlyanti – Piknikske – Penneke Dop  en LDdecor.   Wij danken al deze sponsors want dit betekende een echte doorstart voor onze club.

Het ontwerp werd met enige moeite gemaakt en besteld bij Prorace en was geïnspireerd op de merkentrui van Caisse d’épargne.  De uitrusting werd voor de eerste keer ingereden met de fietsdodentocht op 9 augustus 2009.  Uiteindelijk zullen 23 Toogtrappers pronken met deze nieuwe uitrusting.

Ondertussen werd ook een website opgericht waar Stephan héél véél tijd heeft ingestoken om daar iets moois van te maken.  Wij danken hierbij ook Carl Van Gansen die Stephan enorm heeft bijgestaan bij dit huzarenwerkje.

Naast al deze extra-sportieve taken werd er ook nog verder gefietst en werden ook de ritten van de VWB ontdekt.  Deze vielen zo in de smaak dat onze club en iedere Toogtrapper lid werd van de VWB.

Om naar deze ritten te kunnen rijden met zo weinig mogelijk auto’s werd een aanhangwagen gekocht in 2010 en omgetoverd tot een fietsenrek.  Hiervoor danken we de sponsors die een flinke ruggensteun hebben gegeven om dit te kunnen realiseren : Projectontwikkeling Exagoon, Gyprocwerken Cockx, ons lokaal Penneke Dop, Meubel-Project BVBA en zonnepanelen Solectric.

Onze fietsdagen zijn donderdag, zaterdag en zondag.  Op donderdag hebben we een vaste rit in de omgeving die de woonplaatsen aandoet van onze leden zodat iedereen naar hartenlust kan aansluiten en toch een volledige toer fietsen.  Zaterdag en zondag staan er zowel eigen uitgestippelde ritten op het programma alsook ritten van de VWB. 

Daar Toogtrappers nogal avontuurlijk zijn aangelegd wordt sinds 2010 door onze reisleider Gunther jaarlijks een buitenlandse trip op poten gezet.  Zo werden de Franse Alpen, de Pyreneeën, de Vogezen, het Eifelgebergte in Duitsland, het Luxemburgse Berdorf , de Italiaanse Alpen en de Dolomieten reeds beklommen.

Het belangrijkste is dat we als vrienden veel fietsplezier beleven en een Leffe, een Duvel, een Kriekske of een waterke voor de liefhebbers na onze inspanningen niet mogen ontbreken.  Kwestie van onze clubnaam alle eer aan te doen.

Mocht je ondertussen al na het vorige te lezen de wielermicrobe te pakken hebben nodigen we je graag uit om eens mee te fietsen.  Op donderdag vertrekken we om 18.30 uur aan de brug in Tisselt.  Voor de weekends kijk je naar ons infobord. 

In ons winterseizoen dat van oktober tot en met februari loopt gaat een deel van onze Toogtrappers verder als mountainbiker.  Fiets je graag mee dan kan je alle info vinden op ons infobord.  Diegene die liever op de weg zijn winter overbrugt kan vanaf oktober tot en met februari samen met het damesteam de zondagvoormiddag zijn conditie op peil houden.

In de loop van 2013 werd ons de vraag gesteld of we geen damesteam konden herbergen.  Aangezien we in 2014 ons vijfjarig bestaan kenden hebben we daar graag onze schouders onder gezet.   

Ben je een dame ?  Fiets je graag in goed gezelschap ? Aarzel dan niet om ons te contacteren.  Onze dames zullen je van harte welkom heten.  Onze webmaster heeft de dames een ladiescorner op onze site gegeven waarop je ook alle info kan vinden.

Ook de dames hebben ondertussen de microbe te pakken en reeds enkele mooie verplaatsingen op hun conto gezet, de Ardennen in de buurt van Houffalize en last but not least “Climbing for Life” in de Vogezen met als orgelpunt de beklimming van La Planche des Belles filles, de Vlaamse Ardennen, het Zwarte Woud, de Voerstreek, de Champagnestreek en Zeeland (Nederland).

Onze dames fietsen van februari tot en met september op donderdag en op zaterdag of zondag.  In oktober wordt op donderdag gefietst tot het winteruur in voege treed en op zondagvoormiddag.  In de weekends van november tot en met februari wordt gefietst op zondagvoormiddag.

We hopen op een lang bestaan van ons clubje en op veel volk op onze fietsdagen.

 

Met sportieve groeten,

 

Het bestuur.

 

update 14-03-2021